Health Investment Partners neemt een belang in QRS Groep.

 Health Investment Partners B.V. (‘HIP’), het investeringsfonds met de focus op innovatieve ondernemingen in de zorg, neemt een minderheidsbelang in QRS Groep B.V. (‘QRS’). Met deze eerste investering steunt HIP de ‘buy & build’ strategie van QRS.

Health investment Partners B.V. en QRS Groep B.V. kondigden vandaag een samenwerking aan. HIP neemt een minderheidsbelang in QRS die hiermee invulling kan geven aan haar ‘buy & build’ strategie. De kapitaalsversterking wordt gebruikt voor de samenwerking met Disporta B.V. alsmede de financiering van autonome groei. De investering past in de focus van HIP gericht op innovatieve ondernemingen die de zorgsector efficiënter kunnen maken.

QRS is de groothandel in medische hulpmiddelen voor ziekenhuizen, privéklinieken, ambulancediensten en overige zorginstellingen. QRS richt zich op het ontzorgen van haar klanten door het aanbieden van een divers en compleet aanbod. QRS is in 2010 opgericht door Mark van de Camp en heeft in korte tijd een sterke positie verworven op de Nederlandse markt voor medische hulpmiddelen. De ambitie van QRS is om de ‘one-stop-shop’ te zijn voor medische producten en disposables in Nederland.

Om deze ambitie te versnellen is QRS op zoek gegaan naar een externe investeerder. Mark van de Camp, oprichter en CEO licht toe: “We denken dat we met een partner als HIP de juiste investeerder aan boord hebben die naast een financieel impuls ook hands-on betrokken zijn bij de verdere uitbouw van de groep. ”Marieke ’t Hart partner van HIP, vult aan: “We zijn erg tevreden met onze investering in QRS. We volgen Mark en zijn team al geruime tijd en zien ernaar uit om een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomstige ontwikkelingen van het bedrijf”

QRS kwam recent positief in het nieuws door de introductie van de Tempus monitor voor ambulances. De Tempus monitor zorgt voor het efficiënt monitoren én data delen met arts op afstand. Dit resulteert in een accuratere diagnose en efficiëntere voortzetting van behandeling van de patiënt. Zie voor meer informatie over QRS of de Tempus monitor www.qrs.nl.

HIP is in 2016 opgericht als investeringsfonds voor de zorgsector. HIP richt zich op innovatieve ondernemingen met duidelijke groeiambities. QRS is de eerste investering van HIP. Zie verder www.healthinvestmentpartners.nl