Dytter haalt investering op bij Health Investment Partners


Datum
08 sep. 2021
Auteur
Health Investment Partners

Het Nederlandse investeringsfonds Health Investment Partners (HIP) investeert in Dytter, een online platform dat zorgverleners matcht met zorgorganisaties. Dit is het gevolg van een succesvolle investeringsronde, waarin meerdere geïnteresseerden zich meldden om Dytter van een kapitaalinjectie te voorzien.

WhatsApp Image 2021-09-08 at 12.44.18.jpeg

Met dit groeikapitaal kan Dytter de ambitieuze groeiplannen sneller realiseren. Zo wordt deze financiering onder meer gebruikt om het product slimmer en meer schaalbaar te maken, en de personele capaciteit van het software development team te verdubbelen. Het kortetermijndoel van Dytter is om het zorgplatform op te schalen buiten de Randstad, aldus directeur André Piso.


De investeringsronde kwam dan ook voort uit de behoefte aan groeikapitaal. Hiervoor schakelde Dytter het advies in van ECFG, dat zich specifiek op smart capital richt. André Piso: “We waren op zoek naar partijen die niet alleen geld ergens in stoppen, maar ook kennis komen brengen.” Deze kennis was voor Dytter en André Piso doorslaggevend in de keuze voor HIP.


HIP is vooral te spreken over het ambitieuze en gedreven team, de technologie achter het platform en de snelheid waarmee Dytter de markt bestormt. Daarnaast is HIP gecharmeerd van de planmatigheid waarmee talent binnen Dytter wordt ontwikkeld. Donar van den Berg van HIP: “Wij investeren in groeibedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de zorgmarkt. Wij geloven dat het Dytter Platform een belangrijke bijdrage kan leveren aan de zorg door het ontsluiten van schaars verpleegkundig arbeidspotentieel. Bovendien herkennen wij ons in de missie van Dytter om goede zorg betaalbaar, snel en zonder gedoe te helpen regelen. Natuurlijk zijn we blij en trots dat we een bijdrage mogen leveren aan het realiseren van deze mooie missie.”


André Piso: “Om de groei post-corona te kunnen realiseren, heb je kapitaal nodig. Deze investering zorgt voor een directe versnelling om onze plannen te realiseren. Hiermee halen we de door corona opgelopen vertraging snel in.”


De komende maanden is Dytter van plan uit te breiden naar provincies buiten de Randstad en de expansie naar Duitsland verder vorm te geven. Het exacte bedrag van de investering wordt niet genoemd.

--

Over Dytter:
Dytter is een online matchingplatform dat vraag en aanbod in de zorg bij elkaar brengt door zelfstandig zorgverleners te matchen met zorgorganisaties. Door de onnodige tussenpersonen, ingewikkelde procedures en omslachtige processen er tussenuit te halen, brengt het platform vraag en aanbod makkelijker bij elkaar.

Over Health Investment Partners:
Health Investment Partners is een investeringsfonds dat zich richt op bedrijven in de zorg met een duurzame impact op het gebied van preventie, efficiëntie en/of kwaliteit. HIP doet dit door middel van het verstrekken van groeikapitaal en hands-on begeleiding. Hiermee wil HIP een bijdrage leveren aan het toegankelijk houden van de zorg. HIP investeerde eerder al in QRS, FamilySupporters, Sananet, Mantelaar, SMan en Somnox.