Wij gebruiken cookies om de statistieken van onze website bij te houden. Klik je op oké, dan stem je toe dat we cookies plaatsen. Meer weten, bekijk dan onze privacy pagina
Thuiszorg nodig? Met Dytter is het in een paar clicks geregeld
Verpleegkundige of gediplomeerde verzorgende nodig voor jezelf, of bijvoorbeeld voor je vader of moeder? Je regelt het met Dytter: online je eigen zorg zoeken en boeken. Ofwel: zorg on demand. Dit vernieuwende, disruptieve concept in de wereld van de thuiszorg is de meest recente investering van Health Investment Partners.
Je zit zelf in het buitenland en een van je ouders heeft dringend zorg aan huis nodig. Als je probeert om die hulp online te regelen, kom je er al snel achter dat zorg regelen op afstand vrijwel onmogelijk is. André Piso, oprichter van Dytter, ondervond zelf dit probleem toen hij in de VS woonde vanwege zijn werk voor Microsoft Health. Zijn ervaringen destijds vormden de basis voor de start van het Dytter-platform. Als verbinder, creatief en innovatief denker combineert André slimme technologie met meer menselijke aandacht op de toekomst van zorg. Hij legt uit hoe dit platform werkt én groeit.
Zorg on demand
“De afname van on demand diensten is enorm gegroeid: hotels, streamingdiensten, noem het maar op. In de zorg zou dat toch ook moeten kunnen? Met dat idee ben ik aan de slag gegaan. Dat mondde uit in een online platform waar particulieren online een verpleegkundige of verzorgende kunnen vinden en boeken. Er zijn in de zorg ontzettend veel professionals die als zzp’er werken: dat zijn er nu al meer dan 140.000. Dat is een groeimarkt, dáár moet je zijn als je iemand wilt inhuren. Tegelijkertijd vinden deze zelfstandig werkende zorgprofessionals het vaak lastig om acquisitie te plegen. Met het Dytter-platform brengen we vraag en aanbod bij elkaar. Twee vliegen in één klap dus.”
Starten en opschalen
“We zijn daarbij klein begonnen, eerst in de regio Amsterdam. Dat is ook logisch, want een verzorgende uit Amsterdam gaat immers niet naar Middelburg reizen om daar iemand te helpen, die zoekt een adres in de omgeving. Dus gingen we daar zzp’ers werven. Dat lukte prima en het platform begon te draaien. Al snel waren we er klaar voor om op te schalen naar de volgende regio. Intussen liepen we echter tegen het issue aan van de betaling cq. vergoeding van de zorg. Daarin heb je verschillende financieringsbronnen: PGB, Wmo, zorgverzekeraars – en die hebben allemaal weer hun eigen, vaak ingewikkelde regelgeving. Als je het particulieren makkelijk wilt maken om hun zorg online te regelen, dan moet ook de betalingsmodule staan als een huis. Maar in de wirwar van regels en voorwaarden was dat nog niet zo eenvoudig.”
Doorontwikkelen
“Daarom besloten we het bij de uitrol naar andere regio’s over een andere boeg te gooien en eerst voor B2B te gaan. Ofwel: personeel leveren aan zorgorganisaties. Want ook die zitten te springen om goede mensen. Zij kunnen bij ons direct online personeel boeken – en dat tegen veel lagere kosten dan bij een uitzendbureau. Omdat de zorgorganisaties de contracten hebben met de zorgverzekeraars, speelt het betalingsaspect hier niet. Achter de schermen werken we tegelijkertijd verder aan de ontwikkeling van een goede betalingsmodule voor particulieren. Als we in 2022 cashflow-positief zijn, herstarten we de diensten naar particulieren. Dat is immers de impact die we willen maken! Daarnaast verrijken we de technologie met AI, waardoor het platform nog slimmer wordt en bijvoorbeeld voorkeuren en piekmomenten gaat onthouden.”
Samen Europa in
“Ons platform is gebouwd in een Microsoft Cloud omgeving. Hierdoor kunnen we het platform relatief eenvoudig uitrollen naar nieuwe regio’s, maar ook naar het buitenland. In België en Duitsland bijvoorbeeld is de zorgmarkt namelijk goed vergelijkbaar met de Nederlandse. Dit jaar maken we de eerste stappen richting buurland Duitsland, waarna Denemarken en Noorwegen volgen. Vanuit daar willen we doorgroeien naar Engeland. We volgen daarmee een bewezen route voor internationale opschaling, die ook andere succesvolle Nederlandse platformen zoals Thuisbezorgd, Booking.com, WeTransfer en Adyen hebben afgelegd. Wij willen snel groeien. Om zowel de technische als de commerciële ontwikkeling hiervoor mogelijk te maken, zijn we op zoek gegaan naar een investeerder. Met onze grondige marktstudie in de hand, zochten we een nuchtere club die niet alleen geld investeert, maar ook kennis. Die vonden we in Health Investment Partners. Hun netwerk in de zorgwereld is voor ons echt van toegevoegde waarde. Samen met Health Investment Partners willen we snelle groei en internationale opschaling realiseren en zo de first mover advantage van Dytter kapitaliseren.”