Beter slapen. Beter welzijn. Het verhaal van Somnox.

Datum Investering

Investering sinds: 2020

Over Somnox

Somnox is een scale-up die producten en diensten ontwikkelt voor een betere nachtrust, bekend van hun Slaaprobot; een bewezen hulpmiddel voor mensen met slaapproblemen.


Oprichters

Stijn Antonisse, Wouter Kooyman van Guldener, Julian Jagtenberg

Het bedrijf

Somnox ontwikkelt producten en services die bijdragen aan een goede nachtrust. Het eerste product is de Somnox Slaaprobot die wereldwijd in de pers aandacht heeft gekregen voor haar innovatieve karakter om slapeloosheid de wereld uit te helpen. Somnox heeft diverse prominente awards gewonnen (Red Dot Design Award, iF Design Award) en heeft een partnership met Auping. Daarnaast bezit Somnox meerdere patenten.


3 vragen aan Somnox

Hoe maken jullie impact in de zorgmarkt?

Wij geloven dat slaap een superkracht is, goed slapen maakt alles beter. Onze missie is helder, 100 miljoen goede slapers in 2030. Waarom is slaap zo belangrijk? Dat leg ik je graag uit. We slapen maar liefst een derde van ons leven. En dat is niet zonde van onze tijd, want slapen is erg belangrijk voor zowel het lichamelijke als geestelijke herstel. Te lang slecht slapen heeft desastreuze gevolgen voor de gezondheid, verkeersveiligheid, economie en productiviteit. Nu wordt slapeloosheid vaak opgelost met slaappillen die verslavend werken en vervelende bijwerkingen hebben. Met Somnox bieden wij een natuurlijke oplossing, de Somnox Slaaprobot, die zonder bijwerkingen mensen met stressgerelateerde slapeloosheid kan helpen weer goed te slapen. Daarmee kosten kunnen besparen en ziektes en verkeersongelukken voorkomen. Slaap lekker!

Waarom hebben jullie voor HIP gekozen?

HIP staat voor health investment partners. Alle woorden in hun naam staan ook echt voor wat ze doen. Investeren in het zorglandschap met impact als doel, financiën om groei te faciliteren en plannen te verwezenlijken en partners omdat ze echt zij-aan-zij meedenken en helpen jouw droom te realiseren. Heel anders dan een typische investeerder die enkel geld geeft; alleen wil renderen en weer weg is. Betrokkenheid en een netwerk voor succes dat een warm hart draagt voor de zorg. Daarnaast is het contact persoonlijk, eerlijk en vertrouwd. Wij hechten veel waarde aan onze bedrijfscultuur - die we hebben beschreven in kernwaarden. HIP hebben wij ook gekozen op basis van onze kernwaarden - daardoor is er nu een vruchtbare relatie, die weerbaar is in goede en moeilijke tijden. 

Hoe vinden jullie het om samen te werken met HIP?

Het bevalt ons uitstekend. Naast financiering, krijgen wij ook veel hulp uit het netwerk van HIP die ons faciliteert in coaching en helpt financiële grip te krijgen op zaken in het heden en naar de toekomst. Hierdoor ontstaat er synergie - tussen jonge en ervaren ondernemers die een gezamenlijk doel voor ogen hebben. Groei, met cash als brandstof en hard gaan met de beste mensen!